keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Retkiruokaa



Syksyn aikana ollaan testailtu meidän retkiruokailumahdollisuuksia. Ollaan kokeiltu mitkä ruoat pysyvät hyvin lämpöisenä meidän termoksissa. Nyt meillä on ollut jauhelihakeittoa, italianpataa, lohikiusausta, perunasosetta&uunimakkaraa ja tänään keitettyjä perunoita&jauhelihakastiketta. Lämpimän ruoan lisäksi meillä on mukana toki myös tuoreita kasviksia, leipää ja maitoa, jotka on pakattuna kylmälaukkuun.  Ruuista parhaiten lämpöisenä ovat pysyneet italianpata ja kiusaus sekä kastike. Ruoat on valittu vähän sitä silmälläpitäen, että kaikki lapset retkellä myös sitä ruokaa söisivät. Meillä kun molemmilla hoitajilla on käytössä 4 x 0,5 litran termokset, niin mukaan on helppo ottaa mm. kastikeruokia, eikä ruoka silti näytä ruokailuvaiheessa koiranruualta, kun kastike on pakattuna erilleen esim. perunoista. Jo nyt on huomattu, että ruoka maistuu nirsoimmillekin ulkona mainiosti ja ainakin omalle ryhmälleni olisi pitänyt ottaa vähän enemmän ruokaa täksi päiväksi.

Tänään ruokailumme hivenen ilmeisesti kiinnosti ja ehkä hämmästyttikin ohikulkijoita, kun istuimme syömässä keskustassa olevan muistomerkin rappusilla sadevaatteissamme. Mietimme siinä lasten syödessä, koska ensimmäinen utelias kehtaa tulla ihmettelemään touhujamme. Tähän asti olemme siis syöneet metsässä, leikkikenttällä ja tänään sitten urheilukentän viereisillä rappusilla.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että ulkona ruokailu olisi jotenkin työlästä, mutta tämän muutaman viikon aikana myös se on tullut selväksi, että retkiruokailu onkin yllättäen todella päivää helpottava asia. Suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti