perjantai 22. elokuuta 2014

Apua! - pannaria välipalaksi



Tänä syksynä meillä on syöty ihan mitä sattuu ruoaksi, ainakin siinä mielessä, ettei ruokalistaa ole noudatettu ollenkaan. Pakkanen pullistelee vaikka mitä raaka-aineita, samoin puutarhasta on kerätty lautasille marjoja ja kesäkurpitsaa, kaupanhyllyt taas notkuvat syksyn sesongin kasviksia, ja niitähän me olemme sitten syöneet enemmän tai vähemmän hyvällä ruokahalulla. Tällä viikolla olemme syöneet esim. kaalilaatikkoa ja paistettuja muikkuja. Välipalaksi on pistelty marjoja urakalla erityisesti vadelmia, joita tänä vuonna on tullut enemmän kuin runsaasti.
Päivähoidossa tarjottava ruoka on kuluneella viikolla noussut myös lööppeihin, kun makeita välipaloja halutaan pois päiväkotien pöydistä. Itseä kuitenkin jäi mietityttämään, kuinka paljon niitä makeita välipaloja siellä päiväkodissa oikein sitten on? Jutuissa esille on noussut mm. jogurtti - joo, jos syö ns. normijogurttia niin siinä on paljon sokeria, mutta ei kai sitä oikeasti kovin paljon kerralla syödä saati sitten edes viikoittain? Entäs sitten kun viet ne lapset kauppaan, ja annat itse valita jogurttinsa? Kaksi kolmesta lapsesta valitsee vanukkaan, kun sitä syödään kotonakin, siinähän ei sokeria olekaan?
Meillä muuten tänään oli välipalalla pannaria, sekin oli kyseisellä ei saa tarjota lapsille listalla. Kaiken lisäksi söimme pannarin päällä hilloa - ja hyvää oli!



Blogia voi seurata nyt myös Facebookissa, kun käy tykkäämässä blogista. Samalla saa helposti myös Askartelua Ipanoille ja Ipanoiden pöperöt -blogien päivitykset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti