sunnuntai 2. joulukuuta 2012

2.Luukku: Piparkakkumuotit


Suurin intohimoni joulu tavaroista on ehdottomasti piparkakkumuotit. Näitä on tullut keräiltyä useita vuosia, ja näitä löytyykin montaa eri kokoa ja muotoa. Ja vaikka olen jo usein päättänyt ettei meille osteta enää yhtään muottia, niin eikös viime viikollakin yksi uusi ilmestynyt. Tosiaan, eipä ole tainnut yhtään joulua mennä ilman uutta piparkakkumallia.

Mureat Piparkakut

Maustesiirappi
  • 2dl siirappia
  • 2tl kanelia
  • 1½tl inkivääriä
  • 1tl maustepippuria
  • 1tl neilikkaa
  • 1tl pomeranssinkuorta
400g leivontamargariinia
4dl sokeria
1 kananmuna
2dl kermaa
3tl ruokasoodaa
n. 1 kg vehnäjauhoja

Kiehauta maustesiirappi ja jäähdytä. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen kananmuna ja maustesiirappi. Sekoita leivontasooda pieneen erään jauhoja ja lisää jauhot ja kerma vuorotellen margariini-sokeri-kananmuna-siirappivaahtoon. Peitä taikina hyvin, ettei kuivu ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin vuorokaudeksi.

Kauli ohueksi levyksi ja ota levystä muoteilla piparkakkuja. Paista n. 225-250 asteisessa uunissa.

Huom! Taikina jää aika pehmeäksi, mutta kovettuu jääkaapissa. Ota pala kerrallaan kaulittavaksi, jotta taikina ei ehdi lämmitä ja pehmitä leipomisen aikana. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti