tiistai 6. syyskuuta 2011

Kuisti







Suurin osa lukijoista varmaan on jo huomannut, että blogin kirjoittaja on muuttanut uuteen osoitteeseen ja jatkaa töitä lasten parissa (ja lähes samalla ryhmällä) kuin viime talvenakin.Yritän tässä vähitellen esitellä myös uusia tilojamme.


Esittelykierroksen aloitan kuistilta. Ovesta sisään tullessa oikealla on lasten kaapit, joissa säilytetään varavaatteita ja kaapissa on kori myös tumpuille ja pipoille. Kaappi on Ikeasta ja mies viritteli sisälle hyllyt sopivalle korkeudelle. Jokaisen lapsen kaappi on merkitty kuvalla ja nimilapulla, jotka laminoin ja kiinnitin sinitarralla oviin. Ainakin toistaiseksi kuvat ovat saaneet olla rauhassa paikoillaan. Kaapin vieressä on seinällä tanko, jossa on Ikeasta ostettuja nipistinlenkkejä, joihin voi laittaa kuivumaan pipot, tumput ja muut pikku vaatteet.



Oven vasemmalla puolella on lasten vaatteita varten naulakot ja kuivuvia vaatteita varten oskarinoksa ja pyyhepatteri. Ovea vastapäätä ovat vaatekaapit ja kaappien alla pienet laatikot kuravaatteille ja saappaille. Tein nimilaput myös naulakoille ja kuravaatelaatikoihin. Jokaisella lapsella on myös henkari, jossa on oma nimi ja pieni kuva, joka on sama kaikissa nimilapuissa, esim. pupu tai kissa.


Kun kaikki lasten vaatteet ovat tarpeeksi alhaalla ja siten lasten saatavilla, sujuvat ulkoilut helposti. Isommat lapset osaavat itse etsiä vaatteensa uloslähtiessä ja taas laittaa vaatteet paikoilleen sisälle tullessa. Aika äkkiä myös pienimmät lapset oppivat hakemaan ja laittamaan vaatteita paikoilleen, kun seuraavat isompien toimia.


Huom! Hoidossani ei ole Maija-nimistä lasta, vaan nimilappuun on muutettu nimi, jotta idea kuitenkin tulisi esille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti