keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Retkipäivä






Tänään olimme retkellä Tampereella Lasten eläintarhassa. Lapset ovat odottaneet retkeä jo viikon aivan innoissaan. Viime viikolla kun kerroin lapsille, että lähdemme eläintarhan lapset alkoivat tietysti heti miettimään mitähän eläimiä siellä nyt istten oikein onkaan. Mietittiin apinoita, leijonia ja muita eksoottisia eläimiä. Vähän olivat kyllä pettyneitä, kun kerroin, että nyt ei mennäkään sellaiseen eläintarhaan, jossa on tiikereita ja kirahveja.

Eilen askartelimme lasten kanssa kiikareita ja kun sitten puhuimme mitä kaikkea kiikareilla voi katsoa, ja yksi asia joka tuli mieleen oli eläimet (miksiköhän?), ja lapset olivat kovasti sitä mieltä, että otettaan kiikarit mukaan eläintarhaan, jotta päästään kiikaroimaan ihan kunnolla. "Onneksi" emme kuitenkaan vielä ehtineet saada kiikareita täysin valmiiksi, ja ne jäivätin hoitoon odottamaan loppus silausta.

Lapsilla oli kuitenkin hauskaa, ja tavattiin paljon tuttuja eläimiä, mutta myös muutamia ihan uusiakin tuttavuuksia nähtiin. Isoista eläimistä tutuin lapsille taisi olla tämä yläkuvassakin korvakoruineen komeileva lehmä, kun taas keskimmäisessä kuvassa olevaa alpakkaa kukaan ei ollut aiemmin nähnyt ja alakuvassa päivää paistatteleva vuohikin oli lapsille uusi tuttavuus.

Hauskaa meillä oli, eikä vähäisin tapahtuma ollut eväiden syönti, joka kuuluu jokaiseen retkeen, sillä eihän retki ole mikään retki, jos siellä ei eväitä syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti