keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Lusikka soppaan - eli ajatuksia työaikalaista

Vihdoinkin kunnalliset perhepäivähoitajat on saatu työaikalain piiriin. Kyseinen asia herättää varmasti paljon kysymyksiä, ja myös osaltaan varmasti jonkinlaista toiveikkuutta tai jopa pelkoakin tulevaisuutta kohtaan.

Presidentti vahvisti lain muutokset viime vuoden lopulla, ja laki tuli voimaan tämän vuoden alusta. Kunnille annettiin kuitenkin "siirtymä"aikaa ensi vuoden alkuun. Vuoden alussa käydyissä työehtoneuvotteluissa kuitenkin neuvottelu osapuolet sopivat lain osittaisesta käyttöönotosta jo tämän vuoden elokuusta alkaen. 

Mikä sitten elokuussa muuttuu?
  • Tärkein muutos lienee se, että työaika lyhenee nyt käytössä olevasta 43h 15min/vko 40h/vko.  Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että ylityöraja laskee.
  • Käyttöön tulee jaksotyön kaltainen työaikajärjestelmä, pituudeltaa min. 2viikkoa max. 6kk. Käytännössä siis työaikaa tasataan varmastikin pidemmillä jaksoilla, kuin aikaisemmin. 
  • Yksittäinen työpäivä voi olla pidempi kuin sen kahdeksan tuntia, mutta lepoaika pitää olla vähintään 9h/vrk ja viikkolepoaika keskeytymättömänä 35h/vko tai vähintään 24h/vko ja 35h/2vko. Ympäripyöreiden päivien/ viikkojen tekeminen on siis viimeistään nyt loppu, jos vielä jossain perhepäivähoitajat hoitavat vuorohoitolapsia.
  • Keskeytyneen jakson sääntö palaa takaisin, eli enää ei tehdyt ylityöt uppoa sairas- ja vuosilomiin. Työaika jaetaan siis elokuusta alkaen työpäivien määrällä.
  • Tuntipalkka nousee, koska hoitopaikan hinta on 1.5.2011 alkaen 358,16/376,07, eli koulutetun hoitajan kkpalkka ilman lisiä on 1504,28 , josta tuntipalkka on n. 8€, ja elokuussa siis 8,36€.
  • Ensimmäisen kerran ikinä hoitajille maksetaan ylityökorvausta, vaikkakin "vain" 35%
  • Hoitajalle pitää laatia työvuoroluettelo, joka koskee koko työaikajaksoa. Elokuusta lähtien siis pitää olla etukäteen tieto siitä, milloin työpäivä alkaa ja milloin loppuu.

  •  
Nyt vain sitten odottelemaan miten homma tulee toimimaan käytännössä. Ja uudet neuvottelut ovat jo ensi vuonna, jolloin lain pitäisi tulla käyttöön kokonaisuudessaan. Neuvotteluista on varmasti tulossa vähintään haastavat.


Lisätietoa elokuusta alkaen sovellettavasta työehtosopimuksen muutoksesta: http://www.youtube.com/watch?v=nPZhGTRL2O0&feature=player_embedded



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti