tiistai 15. helmikuuta 2011

Muutama sana askartelusta



Askartelun ei tarvitse olla aina aikuisen keksimää, tai ohjeistettua vaan välillä on hyvä antaa lapsien toteuttaa itseään.

Oma haaveni olisi se, että olisi mahdollisuus säilyttää osa tarvikkeista lasten saatavilla siten, että jos askarteluinnostus iskee, lapset voisivat itsenäisesti esim. maalata tai leikkailla ja liimailla. Onhan meillä toki esim. piirrustus tarvikkeet aina esillä, mutta mielestäni se ei pelkästään riitä. Lapset kyllä osaavat ainakin meillä pyytää askartelutarvikkeita, mutta toisaalta jos ne olisivat oikeasti näkyvissä, niin varmasti se ruokkisi paremmin lapsien luovuutta.

Toisaalta jotta tarvikkeet voisivat olla aina lasten saatavilla, pitäisi sitä varten olla jokin oma tila, jossa tarvikkeet olisivat tarpeeksi alhaalla, mutta myös siten, että kaikkein pienimmät eivät pääsisi esim. pistämään suuhunsa mitään. Lisäksi tilan pitäisi olla helposti siivottavissa. Jokin ateljee-tyyppinen ratkaisu voisi tulla kyseeseen. Tällaista mahdollisuutta tuskin monesta kodista löytyy, ellei nyt sitten ole kyse taiteilijakodista Hymy

Nämä asiat tulivat taas mieleeni, kun ryhmän nuorimmainen halusi eilen askarrella omia juttujaan ja teki kaksi ylläolevan kaltaista työtä, ja oli todella ylpeä saavutuksistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti