lauantai 18. joulukuuta 2010

18. luukku: Joulumuorin metsäretki



Tarvitaan ainakin 20 kevyttä esinettä, jotka voi vapaasti pudottaa korista lattialle. Vinkin lähettäjällä on ollut punaisia paperimassapalloja, palikoitakin voi käyttää, jos kolina ei haittaa. Sitten kori ja joulumuorille tonttulakki ja ehkä muorimainen essu  ainakin.
Lapset istuvat sohvalla tms. Joulumuori kertoo tarinaa, miten Tonttulassa on porojen ruoka, jäkälä loppumassa. Joulumuori lähtee kori kädessä kulkemaan lasten edessä. (Korissa on jo valmiina ne pallot tai palikat tms. hernepussit?) Lunta on paljon ja tuiskuaa. Joulumuori eläytyy kulkemaan lasten edessä, kuten kahlaisi lumessa ja tyrskyssä. Keräilee koriinsa sitä jäkälä ja kunnes; HUMPSIS! Joulumuori kaatuu lattialle ja kaikki korissa olevat jäkälät putoavat lattialle. Siinä se muori nyt voivottelee kipeää jalkaansa ja pyytää: ”Tulkaa kiltit metsän eläimet keräämään kaikki jäkälät takaisin koriin!”
Ja yleensä lapset innostuvat ja keräävät koriin kaikki. Sitten lapset sanovat yleensä: ”uudestaan vielä!” Sitten vaan uudestaan. 

Alunperin vinkin lähettänyt Riitta on leikkinyt tätä leikkiä lasten kanssa nimellä Marjamummo, jolloin korissa on ilmeisesti ollut marjoja. Riitta myös muistuttaa kaatumaan nätisti, ettei käy vahinkoa näin joulun allaSilmänisku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti