perjantai 4. kesäkuuta 2010

Mitä mukaan?

Kun lapsi aloittaa päivähoidon, on vanhemmilla paljon mietittävää, ja yksi asia, joka mietityttää vanhempia on se, mitä lapselle kannattaa pakata mukaan? Saako varavaatteita säilyttää hoitopaikassa? Ja varmasti monia muitakin kysymyksiä.

Lapselle kannattaa pakata mukaan reppu tai kassi joka on riittävän suuri tavaroiden kuljettamiseen, myös silloin, jos hoidosta lähetetään kotiin ylimääräisiä vaatteita tms. Tavallinen koulureppu on ihan käypä reppu, mutta esim. kerhoreppu saattaa olla jo vähän liian pieni.

Reppuun pakataan ainakin yksi varavaatekerta eli alusvaatteet ja sisäkäyttöön tarkoitettu vaatekerta esim. pikkuhousut, sukat, T-paita, sukkahousut ja collegepuku. Pienille lapsille kannattaa pakata 2-3 vaatekertaa ja isommille, jo kuivaksi oppineille lapsille riittää yksi vaatekerta. Isommillakin lapsilla on hyvä olla vaihtovaatteet, vaikka oma lapsi osaisikin olla jo sotkematta itseään, voi aina tapahtua jokin vahinko; maitolasi kaatua tai hihat kastua käsiä pestessä.

Suurimmassa osassa hoitopaikoista toivotaan lapsilla olevan eri vaatteet ulko- ja sisäkäyttöön, ja tämä koskee myös kesää, jolloin voidaan ulkoilla ilman erillistä ulkovaatetusta. Lapsella siis kannattaa olla erilliset ulkovaatteet esim. takki+housut tai haalari, kesällä esim. shortsit+T-paita. Myös lakki on hyvä pakata mukaan kesälläkin, jotta sillä voisi suojata lasta paahtavalta auringolta.

Sade voi yllättää kesken päivän joten sadevaatteet, housut, takki, rukkaset ja saappaat kannattaa pitää mukana joka päivä. Monessa hoitopaikassa voi myös säilyttää sadevaatteita, jolloin ei tarvitse ihan joka päivä kantaa sadevaatteita mukanaan.

Käsineitä tai rukkasia on hyvä olla ainakin kahdet, jotta mahdollisesti aamupäivällä kastuneiden tilalle olisi kuivat iltapäivän ulkoiluun.

Talvella lapsen reppuun kannattaa pakata lämpimiä vaatteita; villatakki, -housut tai -haalari sekä sukat ja tumput, kylmien ilmojen varalta.

Lisäksi hoitoon pakataan mukaan yleensä henkilökohtaisia tavaroita, kuten tutit, pullot, vaipat, rasvat ja unilelut.

Monissa hoitopaikoissa voi säilyttää ainakin osan tavaroista hoidossa viikon ajan, toisissa hoitopaikoissa lapsilla on omia koreja joihin voi jättää esim. lapsen varavaatteita. Tavaroiden säilyttämisestä hoitopaikassa kannattaa kysyä tutustumiskäynnillä.

Tässä vielä aiheesta:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti