torstai 29. huhtikuuta 2010

Päivän naurut


Törmäsin tällaiseen kirjoitukseen Iltalehdessä:


Ja niille jotka eivät viitsi käydä kyseistä juttua lukemassa niin kerrottakoon, että uutinen kertoo, kuinka Kalifornian osavaltio aikoo kieltää kaloripitoisen ruoan mukana markkinoitavat lelut, esimerkkinä on mainittu Happy Meal- ateriat.

Aika hauska maa tuo Amerikan yhdysvallat, siellä siis lelut lihottavat lapsia Silmänisku. Kuka ne ruoat siellä ostaa, ne pikkulapsetko? Pakkoko sitä on lastaan ruokkia säännöllisesti lihottavalla pikaruoalla? Ja täällä meillä Suomessa taivastellaan jo sitä kun nykyperheissä syödään eineksiä.

Erityisesti minua huvittaa se, että oikein lain voimalla täytyy puuttua ihmisten ravitsemukseen. Toisaalta ei minulla kovin ruusuinen kuva ole muutenkaan amerikkalaisten järjenjuoksusta. Mitä muutakaan voi odottaa osavaltiolta, jossa Conan-barbaari on kuvernöörinä. (Ja onhan siellä ollut yksi B-luokan länkkäri pressanakin)

Oikeastaan jutussa oli ainoastaan yksi asia, josta voisin olla samaa mieltä:

Daily Mailin haastattelema, lakia vastustava mies kertoo: "Jos et voi hallita 3-vuotiasta lasta, luoja paratkoon mitä teet kun hän kasvaa teini-ikäiseksi"

Eli tarvitaanko Kaliforniaan oikeastaan laki siitä, että kaikkien jotka aikovat hankkia lapsia, täytyisi ensin käydä jollakin Nanny 911-kurssilla? Lisäksi varmasti tarvitaan myös erityisiä poliiseja, jotka käyvät säännöllisesti tarkistamassa, ettei kasvatusvastuu siirry vanhemmilta lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti