perjantai 26. helmikuuta 2010

Laululeikkejä


Tänään olemme lasten kanssa leikkineet laululeikkejä perinteisesti ja osin viitomin. Laulettiin aika monta lailua ja lisää vain haluttiin.

Viittomin leikimme usein esim. Kolme varista- ja Viisi pientä ankkaa-lauluja. Molemmat ovat helppoja viittoa ja kun niissä on toistuvat säkeistöt lapsetkin oppivat aika nopeasti sävelen ja sanat. Erityisesti lapset tykkäävät viittoa ankka-sanan, koska sen viittoma on aika "kokonaisvaltainen".

Lisäksi lauloimme esim. perinteistä Missä on peukalo-laulua, joka on lasten kestosuosikki. Ja aina ne tietyt sormet ovat vaikeampia kuin toiset. Ja edelleen laulumme kuullostaa enemmänkin sekakuoron esittämältä kaanonilta, kun yksi lapsi laulaa aina sen puolisäettä perässä.

Muutoin koko aamupäivä onkin mennyt leikkiessä. Tänään yksi pojista yhtäkkiä keksi, että voi että kun hoidossa olisi laukkuja, ja onhan meillä, ei vaan ole tämä lapsi niitä vielä löytänyt. Nyt sitten kylpyläleikki saikin uuden käänteen kun pyyhkeinä toimivat nuken peitot pakattiin laukkuihin ja lähdettiin taas kerran kylpylään.  

Ensi viikolla suurin osa lapsista onkin lomalla, kun on koululaisten hiihtolomaviikko, ja taidanpa itsekin pitää vapaata pari-kolme päivää, kun on jäänyt pitämättömiä vapaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti