perjantai 22. tammikuuta 2010

Sisähommia





 Vietämme kolmatta päivää sisällä. Kolmen päivän aikana olemme askarrelleet, leiponeet, pelanneet, rakennelleet, leikkinneet... Eikä ole yhtään tullut aika pitkäksi.

 Tänään hoidossa vain yksi lapsi, kun muut ovat sairaana tai muuten vain kotona. Ollaankin sitten kaivettu kaapista sellaisia leluja käyttöön, millä ei oikein voi leikkiä silloin kun on pieniä lapsia hoidossa. Ollemme esimerkiksi rakennelleet Geomag- magneeteilla.

 Lapsi halusi tehdä itsellen myös "lukujärjestyksen" kun kerran isoveljelläkin sellainen on. Olemme siis tehneet myös lukujärjestyksen tänään. Lapsi oli oikein tyytyväinen, ja valitsi aika monta autotarraa koristeeksi.

 Meillä muuten on nykyisin käytäntönä, että pitää ilmoittaa ohjaajalle, jos hoidossa on vain yksi lapsi, jos vaikka tarvitaan lisävoimia yksiköihin. Jaa no ilmoitettu on ennenkin, mutta se on ollut sellaista vapaaehtoista. Nyt annettiin ymmärtää, että kotona ei parane ruveta laiskottelemaan, vaan yksiköissä voi olla aina tarvetta lisä käsille tai silmäpareille.

 Kehtasin kyllä kysyä, että onkohan kukaan huomioinut, että mitäs sen yhden lapsen vanhemmat tykkää siitä, että kesken päivän hoitopaikka muuttuukin perhepäivähoidosta päiväkotiin. Ja pitäähän sekin huomioida, että lapsen kanssa voi turvallisesti sinne yksikköön siirtyä. Itsellä aikakin lähimpään yksikköön matkaa 3-4 km, joten ei sinne ihan nopsasti kipaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti